View Single Post
Eski 15-11-2013, 13:35   #152
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Merhaba Sayin Levent Ali

Akilli vanayi yazmam illede para kazanacak proje olsun demek icin degil. Arastirma yaparken olgunlasma suresi, hangi besin formula, isi ve nemin etkisi gibi seylerde kolatlik olsun ve kotu iklim sartlarida alabilesin iceri falan..

Yeni malzemeler hayirli olsun.

Rahmetli babaniz sizing gercek unuversiteniz olmus. Hani tufek icadoldu mertlik oldu gibi birsey bu. Yeni tarim sekilleri, yeni metot yuksek uretim cabuk uretim derken bozuluverdi domatesin hiyarin cilegin tadi, kalmadi kokusu. Rahat is derken herkes insaatciliga girdi, uretip satmak sanayicilik artik ilerlemiyor bugunlerde, paradan par4a kazanmak ortaya cikip yayginlasinca uretmek geri kaldi, bunlar gibi oldu ticaret, artik ersnaf yerine tuccar var. Satis musteri odaklidan cikti. Ne yapabiliriz ki, ornegin ben bazi mallari buyuk marketten degil komsu bakkaldan almaya dikkat ediyorum. O market gece kapali, yagmur yaginca kapali, cebimde yoksa Sabah veririm dersem ikiletmiyor. Onlara yani gercek esnafa yardim sart.

Adam ille 25 kilo alacaksin demeyip azar azar satinca, tanimadigim halde yazmisim sana almissin , yarin birkac kisiye daha ismini versen olacak musteri portfoyu.

Akilli vana sisteminde gordugun fotograflari aynen uygulama istersen, alttaki sini gibi olan bolumu yagmur olugundan yapsan ( kesin yatay durmali hatta ucuz cin mali lazerli aletle terazile bunu ) icine saksilari dizsen olur. Vana cikisina T koyup vana cikisini 4 hortuma baglasan, 4 veya 6 metre yagmur oluguna 4 yerinden hortumlari baglasan vana acilinca hepsi birden homojen ve cabuk doldurur. Hesapla artil o 4 metreye kac tane marul koyarsin.

Boyle birkac boru olsa, birisinde sikisik koyup saksilari yerden tasarruf edersin, buyuduklerinde bir borudaki saksilari 2 boruya dsagitsan seyreklmis ve buyuk marula yer vermis olur degil mi? Ornegin 4 metreye 8err cm arayla diksen 50 tane, buyuyunce 2 adet 4 metre boruya seyreltsen, 12 metre yagmur olugunda 50-60 marul olur, tam olculeri bilmiyorum mesela diyorum !

Lazim oldugunda haber ver bana yagmur olugunu cok ucuza maledersin, pvc plaka alip kendin yaparsin bedava gobi olur fiyati. Veya cilek icin satilan kanal tiplerinden alirsin ucuz onlar senin kullandigin borulara gore cok ucuz, kullanmadiginda ustute koyup saklamasi da kolay.

Bu arada daldirip sen diye hitabetmisim, kusura bakmayin, var biz Akdeniz insaninda hemen samimi olmak.

Iyi calismalar, sans dilemiyorum, sihhat diliyorum bir de umidini kaybetmemeni.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön