View Single Post
Eski 15-11-2013, 09:02   #150
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sn Levent Ali

Esnaf konusundaki elestiriniz cok dogru, bu sadece tarim icin degil hepsi icin dogru. Makina icin reduktor aldim, birakin kalitesini bir kenara, sonradan ogrendim ki baskasi %10 ucuza almis, ne yapalim mecbur oluyoruz almaya. Bu nedenle Ankara firmasini hemen yazdim, kendilerini tanimam, konusmadin bile birisinden duymustum, yazmisim biryerlere lazim olur diye. Firma iyi ise soran herkese soylemek lazim.

Sn.Vetman`in yazdiklarini gorunce sevindim, adam gibi adam oldugunu tahmin etmistim, dogru dusunmusum. Arge calismak kolay degil, aranizda bu benzerlik var, ustelik yaptiginiz jersey acikca paylasmaniz da ortak bir noktaniz. Kolay gelsin.

Akilli vana akansu sistemi degil. Hassa olarak yatay hazirlanmis bir pek derin olmayan ( 5-10 cm ) uzun bir havuz benzeri dusunun, sizin resimlerde var, sanirim domates ve ya salatalik var icinde. Saksilara dikim yapip getirip bu havuz gibi yere koyuyorsunuz. Depoda besin var, biraz yukarida ve akvaryum hortumuyla bu alttaki havuza bagli, yani sivi yercekimiyle oraya akiyor. Arada akilli vana var, Bu vana ozel yapida. Bulundugu yere 2.5 cn ( 1 inch ) s dolunca kapaniyor, azalinca aciliyor yine dolduruyor. Ancak tuvalet sifonu gibi degil, su biraz azalinca hemen acilmiyor. Su tamamen bitince acilip su aliyor ve 2.5 cm olunca kapaniyor. Boylece kok bir miktar hava almis oluyor. Artan besin yok ki ziyan olsun. Bitki o anda ihtiyaci olan hizla besin tuketiyor. Depodan cikis var geri donus olmayinca EC ve PH sabit, depoda buharlasma varsa degerler ona bagli degisebilir ama onlemek cok kolay. Ortama gelen su saksi altindan fitil sistemiyle bitkiye ulasiyor. Pompa yok, timer yok ! Internette " autopot " olarak ararsaniz var, youtube da da var isleyis semasi falan var. Tartes satiyor, sadece vanayi alsaniz gerisini yapabilirsiniz, ancak kucuk bir havuz dolup bosaldigindan tam yatay olmasi sart.

Inceleseniz zarari olmaz, Japonya, Malezya taraflarinda cok var, sizinki gibi sicak ve nemli ortmda onlar da, domates, salatalik ve kavun da cok kullaniyorlar. Bakinca akliniza takilan olursa gorusuruz.

Basarilariniz devamli olsun

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön