View Single Post
Eski 15-11-2013, 00:47   #148
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Merhaba Sayın Kızıltan,

Akıllı vanayı inceledim ancak çalışma prensibini tam olarak anlayamadım. Akan su kültürü için yani. Jütü yeniden yerine çekince, depodaki ısı 20 derecelerde kaldı.

Kargo ücreti konusu biraz yordu beni. Çok küçük şeylere, getirttiğim ürünün kat be kat bedelini ödedim ve artık rahatsız oluyorum bu konudan.

Ancak en rahatsız olduğum konu ise amatör tarımcının aradığını bulamaması meselesi. Yani her aradığınızı bir yerde bulsanız toplu bir kez kargo öder unutursunuz.

Benim şehrim bu değildi. Ben uzun yıllar Ankara'da yaşadım. Sonra gelip Mersin'e yerleştim. O yüzden Tarsus'la ailem dışında bir ilişkim olmadı. Ama bu işe başladğımdan beri yerden yere vurmadığım esnaf kalmadı neredeyse.

Adam devasa bir işyeri kurmuş. Damlama sulama sistemi. Bugün yeni gördüm. Girdim bana spagetti hortum ve parçaları lazım dedim. Siparişle getirttiklerini söylediler. Kapatın o zaman bu işyerini niye varsınız ki, diye ukelalık ettim. Biz büyük işlere bakıyoruz abi böyle küçük şeyleri stokta bulundurmuyoruz gibi garip bir cevap verdiler.

Alifakı'daki serayı siz mi yaptınız? diye sordum. Haberi bile yok. 2 milyon dolara mal oldu bu sera. Antalya firması yaptı. Demek o kadar da büyük değilmişsiniz, dedim ve ayrıldım.

300 binden fazla nüfuslu kendi şehrimden hiç bu kadar utanmamıştım. Kahroluyor insan.

Dahası da var. Çiftçiler resmen soyuluyor. Topraktaki zararlılarla mücadele edeceklerine asıl çiftçiye kazık atanlarla mücadele etseler, hepsi bugün kravatlı çiftçi olurdu.

Aynı gübreyi, dikkat: aynı marka, 4 yere sordum, 4 ayrı fiyat. 40-90 arası. Bunun benim bireysel isteğimden kaynaklandığını düşünüyordum. Çiftçi bir arkadaşla sohbet ettim. Durumu anlattım. Bunun sadece bana yapılmadığını, kendisi bu işin böyle olduğunu öğrenene kadar ne büyük kazıklar yediğini ve artık kendi belirlediği birkaç Antalya firmasıyla çalıştığını anlattı. Aynı gübreyi ben köylümün yarı fiyatına alıyorum, dedi.

Şimdi "Deveye sormuşlar boynun niye eğri?", diye "Nerem doğru ki" demiş meselesine geldik.

Saygı ve sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön