View Single Post
Eski 14-11-2013, 21:23   #296
ciroz
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Bir çok kereler farklı konu ve mesajlarda foruma yeni katılan tüm arkadaşlarımıza mesaj yazmadan ya da direk soru sormadan forumda biraz dolaşmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu tavsiyenin;
Sorulan soruların daha önce sorulmuş olma olasılığı, fotoğraf yükleme detayları, Türkçe kullanımında özen gibi gibi bir çok nedeni var. Forum kullanma kılavuzu ve kurallar kısmında bunlar yeterince açık bir dille ifade ediliyor zaten.

Sn loveforlife' in yaşadığı problem de bunlardan bir tanesi aslında, yeni üye olan arkadaşlarımız, forumu incelemeden, takas/paylaşım etkinliği kurallarını ve sürecini okumadan, halen tohum paylaşım sayfasından talepte bulunabiliyorlar.

Taleplerin sona erdiğini öğrenen bazı üylerimiz de Sn loveforlife gibi belki başka üyelerimize de özel mesajla tohum isteklerini gönderiyor olabilirler.

Bu istekler, çok insani bir davranış olmasının yanında - özellikle bahçe sayfası olan üyelerimizin ( ben de dahil ) benzer özel mesaj bombardımanı problemini yaşadıklarını varsayıyorum.-bazen can sıkıcı boyutlara da gelebiliyor. Forumda hiç paylaşımda ( yazı,soru, öneri vs vs ) bulunmamış bir üye, zaten tanınmadığı için aslında bir yandan da boşa kürek çekmiş oluyor.

Bu vesile ile yeni üyelerimize forumu ve ilgilendikleri konulardaki başlıkları gözden geçirmelerini bir kez daha tavsiye ediyorum.

Tohum Takas/Paylaşım Etkinliği' ne katılamayan üyelerimiz, ücretsiz tohum,çelik,fidan paylaşımı bölümümüzde sürekli devam etmekte olan paylaşımlardan faydalanabilirler.

Bu sene ki Tohum Takas/Paylaşım etkinliği daha çok üyelerimizin kendi yetiştirdiği, elde ettiği, kökeni bilinen/evladiyelik tohumlar içeriyor. Eminim seneye yapılacak olan etkinlikte, tohum talebinde bulunan üyelerimiz de paylaşımcı olarak katkı sağlayacak ve bu evladiyelik tohumların devamlılığına hep beraber katkıda bulunmuş olacağız.

Bu gece itibari ile, adres bildirimleri sonlanacak ve tohum gönderim sürecine geçilecek.

Bu etkinlikte emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürler.

ciroz Çevrimdışı   Başa Dön