Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edezfika
Merhaba, bana 1.5 yıl önce bi r kaktüs hediye edilmişti türünü tam olarak bilmiyorum . Zaten bu konuda oldukça acemiyim  ama yine sizin forumunuzdan baktım sanırım Echinopsis türünden. Fakat aldığımdan beri 1 cm civarında büyüdü . 2-3 defa düşürmüştüm ama bi r yerine bi r ş ey olmadı . Suyunu da çok az veriyorum . 15 günde bir bazen 1 ayı buluyor. Bugün yine düşürdüm, köküne baktım acaba çürümüş mü diye herhangi bir yumuşama yok ancak hafif sararmış. Bi r de 3-4 ay önce capcanlıydı etliydi şuan belli bi r yerden sonra buruşmuş tekrardan canlanmış gibi orda bi r buruşma var  şimdi toprağına yeni toprak ekledim çok azda su döktüm güneşe koydum. Onu çok seviyorum . Çok korkuyorum bi r ş ey oldu diye . Kaktüsüm düzelir mi sizce?
|
Sayın Edezfika,
Kaktüsünüzün türü kesinlikle echinopsis değil. Ayrıca oldukça sağlıksız görünüyor. Toprağınız torf galiba. Bu da kaktüsler için hiç uygun bir ortam değil.
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/3019.htm başlığında gerekli bilgiyi bulabilirsiniz. Işığı az aldığı incelen ucundan anlaşılabiliyor. Ayda bir su vermeniz de doğru değil. Yazın en fazla on günde bir sulamalı, kışınsa donmayacağı ama serin olan bir ortamda tamamen susuz bırakmalısınız. Baharla beraber tekrar sulamaya başlayabilirsiniz. Bize de ihtiyacımızdan çok daha az su içersek susuz kalan cildimiz buruşur...
Bu arada, yazdığınız mesajlarda dilbilgisi kurallarına uyarsanız mesajlarınız daha anlaşılır olacaktır...
Saygılarımla...