Teşekkür ederim Sayın Ankafar, ykaya194.
Çok açıklayıcı bilgi oldu. Bugün bu ürünleri almak için bayağı bir koşuşturdum. Çoğu torbayla satılıyor açık satılmıyor. Aldığım fiyatlar şöyle :
Kalsiyum Nitrat: 25 KG 75 TL
Demir EDTA 1 Litre 30 TL
Amonyum Nitrat: 50 TL
Potasyum Nitrat: 25 KG 70
Mangan Sülfat: 100 TL
Bakır Sülfat: 1 KG 8 TL
Sodyum Molibdat 1 LT 120 TL (Emir Kimya Ankara, burada bulamadım)
Zinc Sülfat : Sanırım 25 Litre ya da 50 litre 60 TL
Borax: 50 KG 70 TL
Magnezyum Sülfat: 25 KG 50 TL
Potasyum Monobasic Fosfat(KH2PO4): ????? (burada bulamadım)
Bazılarını hızlı yazdığım kaç kg olduğunu atlamışım. Yarın açıkta bulabildiklerimi açık, bulamadıklarımı kapalı olarak alacağım. Açıkta satılmaması için ziraatçileri çok sıkıştırıyorlarmış, ciddi cezalar yazıyorlarmış hatta polis bile takip ediyormuş vs.
Bu zinc sülfat dediğim şeye, onlar bakır sülfat diyor ama bakır sülfata ayrı buna ayrı fiyat veriyorlar.
Bir de bunların sulandırılmışı satılıyormuş. Katı değil, sulu. İş yoğunluğundan saati geçirince yarına kaldı bunlar.
Birde tartes sitesinde bir iki ürünle karşılaştırınca uçuk bir fark çıkıyor ortaya. Örneğin kalsiyum nitrat tartes sayfasında 35 tl. Sodyum molibdat 100 gr. 7 tl yanlış hatırlamıyorsam.
Bunları açıkta bulamazsam bizim 20 m2 sera yüzünden ev ziraat odasına dönecek!
30 yıldan fazla bu şehirde nakliyecilik (şehir içi taşımacılığı) yaptık. Bu gübrelerin hepsini taşıdım. Gerek fabrikadan bayiye, gerek bayiden çiftçiye. En çok kokularını severdim bu depolara girince. Kaç kez uyarıldım burada gezinme diye.
Kadere bakar mısınız?..
|