Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln
Sayın Katmer,
Hep ''nasıl sulanır'' sorusuna cevap okuyorum, sizinde açıklamanız aynı yönde, teşekkür ederim.Lakin zamanı, saati günün hangi diliminde olacağı cevabını net bulamıyorum.
Şöyle ki ;'' kökler öğlen vakti şu işi yapar, güneşte şu olur, gece bu olur, yapraklar öğlen vakti şunu yapar ,akşam bunu yapar, bu bağlamda sulama için zaman dilimi şu olmalıdır, bu olmalıdır '' , gibi bir açıklama getirebilirmiyiz?
Tüm açıklamalar hep ''nasıl'' ile ilgili.Peki ''ne zaman '' diyorum merakla. 
|
Sayın Asln
Bahçe bitkileri ile iç mekan bitkilerinin su ihtiyaçları farklı . Bahçedeki güllerinizin süratli gelişimi için, gün ışıdıktan hemen sonra ve akşam gün batımına yakın zamanda yapmalısınız, şayet güllerin çabuk çiçeklenmesini istiyorsanız ( sabah erkenden bol sulama yapmalısınız - akşam ise sulamamalısınız)
İçmekanda büyüttüğünüz menekşeleri her gün aynı saatlerde sulamanızı tavsiye ederim , ben her zaman sabah 09.00 - 10.30 arası sularım. Hava akımının fazla olduğu bir ortamda bulunmamaları gerekir , gece sulamanızında bir faydası olmaz , kök gelişimleri için toprağın gevşek olmasında fayda var.
Umarım birazcıkta olsa yardımım dokunmuştur. Bol şans .