View Single Post
Eski 13-11-2013, 10:38   #281
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Geçen yıl dağıtılmak üzere tohum gönderdiğim halde hiç tohum talebinde bulunmadım..Bu yıl ise 100'den fazla tohum talebinde bulundum..Bunun nedenlerini bilmenizi isterim..

Benim İstanbul'da site bahçesinde çiçek dışında sebze ve meyve yetiştirme olanağım zaten yok, köyde tarlam, fidanlığım olduğu halde, sürekli orada kalamadığım için orada da sebze yetiştirme olanağım yok..Fidanlığıma ancak ''kalıcı ıspanak'' gibi sürekli uğraş gerektirmeyen çeşitleri ekebileceğim..

Diğer tohumlara gelince:

Çiçek tohumlarını bu yıl eğer yönetim de onaylarsa site bahçesinde değerlendireceğim..Bu yıl site bahçesinin genel peyzajı yapılacak..Peyzaj firmasının da onaylıyacağı türleri ekeceğiz inşallah..Site yöneticisi, benim bu işlerden çok iyi anladığıma inanıyor ve rehberliğimi istiyor..

Sebze tohumlarını ise, köyde çok meraklı, fakir, genelde kasaba pazarında satlılan fidelerle bahçe yapan kişilere vereceğim..
Özellikle biber, domates gibi tohumlara ihtiyacı var onların..
Değişik türlerle tanışmalarını ve bu tohumları kasaba bazında yaymalarını istiyorum..
Köyde, evinin önünde oldukça geniş bir bahçesi olan ve çok meraklı bir kişi var..ama, bilgisi az..imkanları az..yani fakir..yetiştirdikleriyle evinin çocuklarının kışlık erzağını da yapıyor ve evinden satış ta yapıyor..Özellikle onu yeni çeşitlerle tanıştıracağım..
Tabi, bu çapraz tozlaşmayı da anlatacağım ona..

Hani, gelecek yıl ''yav, bu pria bizden bir sürü tohum aldı, n'aptı bunları'' denmesin diye şimdiden yazayım dedim..
Köyde evimizin bahçesinde bir fidelik yaparak, elde edeceğim fideleri köy içinde minik bahçeleri olan kadınlara dağıtabilirim..
Kısacası, benim yapacağım 2. dağıtım gibi birşey olacak..
Özellikle yoksul, meraklı insanları bu beğenilen türlerle tanıştırmak istiyorum..Çünkü onların ne internetleri ne de tohum talep edebilme becerileri yok maalesef..
Bugüne kadar sayısız köy kadınını lâle dağıtımıyla sevindirdim; biraz da başka şeylerle, değişik çiçeklerle, sebze türleriyle tanıştırayım onları..
Edindiğim izlenimleri, memnuniyetlerini, çekebilirsem fotolarını paylaşırım burada..

Düzenleyen pria : 13-11-2013 saat 11:11
pria Çevrimdışı   Başa Dön