26 Mayıs - 12 Kasım tarihleri arsında nerdeyse kesintisiz kaldığımız bahçemizden artık dün şehirdeki evimize döndük. Yaklaşık 5.5 aylık bahçe sezonunu böylece kapatmış olduk. Bu dönemde sadece 15 gün kadar Alanya’daki yazlığa kaçabilme imkanı bulduk. Bunun dışında her gün ve gecemiz, bahçemizde geçti.
Gelmeden bir kaç gün önce çimleri havalanırma işlemine tabi tutup ardında kimyasal gübrelemesini yaptık. Otomatik sulama tesisatını bay-pass edip dona karşı korumaya aldık. Güllerin hepsini ve adeta birer karış boyunda budadık. Ağaçlarımızda kalan son yaprakları sallaya sallaya döküp topladık. Yaprakların bir kısmını kompost gübre yapmak için delikli çöp torbalarına doldurduk.
Bahçemizi 2 yönden çevreleyen çit mazılarını budadık. Çimleri en alt seviyeden kestik. Asma ve sardunya çiçeklerinden aldığımız çelikleri evin içinde güneş gören noktalara taşıyıp bolca suladık.
Hafta onları yine de bir kaç gün için olsa kaçamak yaparız diye buzdolabını çalışır vaziyette bıraktık. Bilmeden ve farkında olmadan ne çok eşya ve giyecek getirdiğimiz için dönüşte otomobilimizin içi tavana kadar dolu idi. Dönüş yolu sesizlik içinde geçti. Ne ben ne eşim ağzımızı açık tek bir kelime etmedik. Sanki bir cenaze evinden çıkıp gidiyor gibi dönüş yoluna koyulmuştuk.
Bu yaz dönemi bahçede uzun süre kalacağımız için internet bağlantısı sağlamak amacı ile vinn aboneliği almıştım. Daha bir kaç gün öncesine kadar yanlış şebeke seçiminden dolayı düşük internet hızı aldığımız için forumda fazlaca paylaşım imkanımız olmamıştı. Şebekeyi 3G olarak seçtiğimde yüksek hızda internet bağlantısı sağladığımızı ancak bir kaç gün önce tesadüfen öğrenebildik. Bu yüzden yaz aylarındaki bahçe resimlerimizi önümüzdeki günlerde ki paylaşımlarında sunmaya çalışacağım.
Şimdilik yaz başında ki kiraz çiçekleri veda ediyorum.