Tohumdan ektiğim salatalıklar. Onlara baktıkça üzülüyorum. Henüz yerleri tam değil. Sulamalarını elle yapıyorum. Hep diyorum ya amatörseniz henüz, tek bir ürün, bilemediniz iki ürün.
Bu da mini elektronik saksımız. Bunda da tadilat yaptık. Atman AT101 marka/model akvaryum kafa motoru (15 TL) var içerisinde. Sulaması, diğer domatesleri sulayan pirize bağlı o yüzden birlikte çalışıp birlikte duruyorlar.
Sera içi ısısı. Vantilatör çalışmadan, jüt açıkken. Bu memlekete hastayım ben. İyi ki burada doğmuşum. Aylardan Kasım, kısa kolluyla gece gündüz dolaş. Bir kaç gündür unutmuşuz, marullara da yarından itibaren yeniden kısa kollularını giydireceğiz.
Bugüne dair notlar:
1-) Hava birkaç gün kapalı gittiği için jütü bir kenara kaldırmıştım, daha fazla gün ışığı almaları için. Tarım ciddi işmiş. Ben bunun tüm otomasyonunu bitirmeden bana göre değilmiş. Bir iyice haşlamışız adamları ama Allah'tan vantilatör çalışıyor. Neyse ki bugün arkadaşların uyarılarıyla önlemimizi aldık.
2-) Su değişikliğini yaptığım günden beri öyle böyle değil, gözle görülür değil, bağıra bağıra inanılmaz büyüyorlar. Biraz önce (01:00) çıkıp EC lerini ölçtüm ve gün içinde yine şaşkınlık verecek miktarta tüketim olmuş. Dün 800 ml, bugün 900 ml. Yine tereddütte kalıp 5 er dakika arayla 3 kez ölçtüm. Evet 900 ml. Neredeyse günlük 1 litre tüketim yapıyorlar. Bu arada sistem EC'si hala 1.2 olarak devam ediyor.
Sistemde 60 marul var. 900/60=15 ml. demek ki günlük EC tüketimleri ki bugün 24. günüydü, 15 ml civarında oluyor. Bunun normal olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıca bugün su tüketimleri de sadece 2.5 lt olmuş.
Hesap bu şekilde giderse 15 gün sonra hasat edeceğimizi düşünürsek 15x900=13.500 = 13.5 Litre daha besin eriyiği kullanılacak anlamına geliyor. Şu ana kadar 7.5 litre kullanıldı. 13.5+7.5= 21 Litre besin eriyiği
21/60=0,35 (350 ml) litre marul başı besin tüketmiş olacak. Bugün buraya not düşmek için yazdım. Hasat günü de karşılaştırma imkanımız olur.
Sadece bu iki başlık bile ticari düşünen bir kişinin serasında (otomasyon olsa bile) ne kadar sıklıkla, özellikle de hasada yaklaştıkça, bulunmasını, dikkat etmesini gözler önüne seriyor.
Saygı ve sevgilerle...