View Single Post
Eski 12-11-2013, 17:24   #129
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Öncelikle Sayın Malina'ya hem teşekkür eder, hemde konu başlıklarını vermeyi unuttuğum için özür dilerim. Bence başlık harika olmuş.

Hemen ardından bu taşınan yazılar için de arkadaşlardan özür dilerim. Zira amacım kimseyi kırmak değil, aksine bu tip tartışmaları en hararetli biçimde başka başlıklarda yapmaktı.

Sayın Smnvrl, ykaya194, kızıltan. Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Evet sera ısısı gün içerisinde 30 dereceyi bulduğu oluyor. Hani tecrübeler deniyor ya, işte bu da böylesine bir tecrübenin eseri oldu. Sayenizde hatamı buldum. Zira daha önce 40 derecelere çıktığını biliyorum sera içinin.

Hata şu: Bir iki gün hava kapalıydı. Artık böyle gider düşüncesiyle jütü (güneş önleyici) bir kenara çekmiştim. Yoksa her sabah vantilatörü çalıştırıp, akşam geldiğimde kapatıyorum. Gün içinde ısı 25'lerden aşağı düşmüyor ama vantilatörün ve jütün inanılmaz etkisini gördüm.

Bir yabancı videoda izlemiştim. Orada tavana asılmış vantilatörler vardı. Ve içeri ısısının 30 derece olduğunda bile marulları serinlettiğini, sağlıklı büyüdüklerini anlatıyordu. O da bir amatör video. Çiftliğine kendi yapmış olduğu serayı gösteriyordu.

Daha vahimi ben jütü bir kenara çekince depo da bundan nasibini aldı. Depodaki su gün içerisinde 20 derecenin üzerine hiç çıkmıyordu. Bugün 25 gördüm. Siz yazınca şimdi aklıma geldi jüt faktörü. Bence en büyük etken bu. Ben jütü yeniden eski haline getirim.

Bugün resimlerle birlikte tecrübelere de bu konuyu yeniden yazmak lazım.

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön