Özgür bey,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun
Sitede Görsel paylaşmadığım bonsai yapmadığım **** yapamadığım anlamına gelmez sayın Sakaki. Yaklaşık 8 yıldır büyük keyif alarak bonsai ile uğraşıyorum ve şu anda tohumdan fidanlıktan, yamadori v.b. yöntemlerle elde edilmiş mame, shohin yaklaşık 10-15 tane bonsaim ve 200 civarında da adayım var.
|
Benim ne böyle bir iddiam ne de söylemim oldu ne de böyle bir imada bulundum size! Kaldı ki pek paylaşımda bulunmadığınız halde bonsai ile yakınen ilgilendiğinizi ve birçok bonsainiz olduğunu da hem biliyor hem de tahmin ediyorum. Nereden çıkardınız şimdi bunu hiç anlamadım!
Bu arada, keşke paylaşımlarınız da olsa çok daha güzel olurdu, bizler de sizin deneyimlerinizden faydalanır, sizden de birşeyler öğrenirdik.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun
Benim için önemli olan keyif alarak kuralları ile sanat yapmaktır ve bonsaide de bunu savunuyorum. Oldum olası "ben yaptım oldu" mantığına karşı çıkmışımdır ve çıkacağım da. Bu yakalaşım biçiminin 10 yıldır Türkiye de bonsai yi nereye getirdiği belli. Sizlere kolay gelsin. Artık bu başlık altında hiç bir cevap yazmayacağım.
|
Zaten savunduğumuz şey aynı

Bu konuda sizinle hemfikirim. Aslında, ben bu konuda daha ziyade Cemaleddin beyle hem fikir değilim
Ben de sizin gibi
mümkün olduğunca kuralların referans alınmasından yanayım ancak jin ve/veya shari yaprak dökenlerde uygulanmaz diye bir kural yok. Aynı keza, literati tarzı için genelde yaprak dökmeyen ağaçlar tercih ediliyor ama yaprak döken ağaçtan literati olmaz diye bir kural da görmedim ben.
Son olarak, neden bir daha yazmayacağım diyorsunuz pek anlamadım? Bu konuyu tartışmamızda ne var sanki Özgür bey? Gördüğüm kadarıyla kimse kimseyi ne rencide edecek şekilde, ne kaba bir dille, ne de argo bir mesaj yazdı. Gayet medeni bir şekilde bir konuyu tartışamaz mıyız, tartışınca birilerinin mutlaka küsmesi mi gerekiyor sonunda?