View Single Post
Eski 11-11-2013, 23:15   #121
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Üzen bir rahatsızlık...

Dün de bahsetmiştim. Birkaç marulumuzda uç yanıklığı gördüm. Tabi tabir buysa. Önlem konusunda sistem suyunu komple değiştirdim. Saat: 00:00 itibariyle bugün ölçüm yaptım. Yaklaşık 10-12.5 litre su eksilmiş. Tamamlayıp EC ölçümü yaptık. 800 ml A ve B eklenlenerek sistem EC si olan 1.2 ye çekildi. Elimizde bulunan sülfürik asitle ph 7 den 6.5 lere çekildi.

24 saatte bu kadar su ve bu kadar besin tüketmesi garip mi, normal mi bilmiyorum. Daha önceleri de bu denli su tüketimi oluyordu zaman zaman bugün de o günlerden biri. Yarın (yani bugün) gün gün tuttuğum kayıtları tablo halinde yayınlayacağım. Önümüzde takriben 10-15 gün gibi hasat zamanı düşünüldüğünde bu hızda giderse 8-10 litre daha besin eriyiği tüketecek gözüküyor.

Bu uç yanıklığı nedenleri hakkında önerileri olanları dinlemek isterim. Şimdilik üç beş marulda mevcut.
Name:  hasta_01.jpg
Views: 2502
Size:  45.8 KB

Name:  hasta_02.jpg
Views: 2584
Size:  38.2 KB

Tecrübeler :

Kimse sormadı ama ben cevaplayim. Besin tankımızın içerisindeki suyu başka bir depoya, yetmeyince bidonlara doldurdum. Konu komşu bayağı bir memnun oldu. 5 litrelik kap bulan geldi. Az bir miktar kaldı o da komşuların çiçekleri ve bahçeleriyle yarın tükenir gibime geliyor

Saygı ve sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön