Sayin Levent Ali Bey
Cevabiniza tesekkurler, topraga gomulu borulari ve bunlarin isitma ve sogutma icin kullanilirligini biliyorum ama sizing projeniz damda olunca kafamda soru olusmustu.
Isitma sorun olmaz, sizin oralarda herkesin daminda gunes enerjili su isitma vardir, oradaki suyu soguk gecelerde sera icerisinde bir kamyon radyatorunde dolandirip arkasina ufak ventilator koysaniz birkac derece isitir, o cagrafyada yeterli olabilir.
sogutma icin, belki ucuk olacak ama, gubreli suyunuzu normal musluk suyunizin gectigi boruyu cift katli yapip ( iciice) borunun icinden gecirerek birkac derece sogutabilirsiniz.
Sn Leventali benden boyle ucuk seyler gelirse sasirmayin, ben beyin firtinasina ( brain storm ) inanirim, her fikir ucuk bile olsa soylenmeli, birgun biryerde ise yarar.
calismalarinizi ilgiyle izliyorum, prensipte marula karsiyim, ama sizin arastirma yaptiginizi biliyorum, ekonomik olmasi su anda onemli degil sizin icin, siz sistemin temel felsefesini deniyor ve arge nizin metodolojisini oturtmaya calisiyorsunuz. ilerisi icin katma degeri yuksek olan urunleri, brokoli, bruksel lahanasi, gibi deneyebilirsiniz ama hele isin alfabesi bir kez denensin, sisteminiz otursun, otomasyon isleri denenip otursun bakarsiniz sonrasina.
evde, spor olsun diye, yedigimiz marul, ispanak, kereviz sapi gibi sebzelerin diplerini suda bekletiyorum, 4-5 gunde koklenip yesillenince saksiya dikiyorumm yeniden urun veriyorlar, tohum ekmeye gerek kalmiyor. siz bunu bir ufak portakal kasasinda deneseniz elinizdeki besinden birikac litresini durgun su verseniz iyi sonuc alir ve mahallenin kucuk afacanlarinin ilgisini ceker.
basarilarinizin devami geleceginden eminim, saygilarimla
|