View Single Post
Eski 11-11-2013, 23:05   #49
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun Mesajı Göster
Sebebi anlaşılmaz bırakmıyorum, bu güne kadar jin ya da shari uygulanmış acer türüne varyetesine rastlamadım diyorum ve hatta bu türlerde tam tersi, yarasız ölü gövdesiz örneklerin öne çıkarıldığını görüyorum diyorum. Bunun tek bir açıklaması olabilir o da acer türlerinin tartıştığımız tekniğin uygulanması için uygun türler olmadığıdır. Aslında mesele bu kadar açık. Ama deneme yanılma yöntemini kullanmak istiyorsanız buyurun yapın.
Sn Özgür Tosun,

Aslında çok var, araştırırsanız çok sayıda örnek olduğunu göreceksiniz. Aşağıda bir kaç örnek fotoğraf yükledim. Negundo, bonsaide çok sık tercih edilen bir tür olmadığından, daha ziyade diğer acer türlerinden örnekler bunlar.

Daha önce Cemaleddin bey bana "Asya ve Avrupa'da böyle kütüklerden yapılmış güzel bonsai örnekleri yok, varsa gösterin" demişti ama genelde böyle tartışmalara girmek istemediğim için gelişmiş gövdeli, yaşlı ağaçlardan yapılmış ve de dünyaca ünlü birçok bonsai örneğini, mevcut olmasına rağmen örnek vermek istememiştim.

Ancak sizin teziniz, deneyim bir yana teorik bilgiye bile dayanmadığı için (sadece bir tahminde bulunuyorsunuz), bonsai ile ilgilenen diğer arkadaşları yanlış yönlendirici olsun istemedim.

Dürüst konuşmam gerekirse, kendi iklimimden ötürü acer türlerini çalışamıyorum ve bu yüzden teorik bilginin ötesinde, bir tecrübeye dayanarak bu konuda net bir tezi savunamam, FAKAT Adana'da Negundo türlerinin yetiştiğini, hatta üzerinde doğa şartlarından dolayı kendiliğinden oluşmuş ölü gövde ve kuru dallı bir çok Negundo ağacını gördüğümü de söyleyebilirim.

Acer palmatum - deshojo:
Acer Palmatum - Deshojo.jpg

Acer palmatum [Walter Pall]:
Walter - Acer palmatum-2.jpg

Acer buergeranum [Walter Pall]:
Walter Pall - Acer buergeranum.jpg

Acer palmatum [Walter Pall]:
Walter Pall - Acer palmatum.jpg

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön