View Single Post
Eski 11-11-2013, 18:22   #116
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sayin Levenali

Merhaba, heyacanla basladiginiz projeyi hep okuyorum, teknik tecrubenizi yansittiginiz bolumler takdiresayan, basarilar.

Izin verirseniz yumurta kapiya dayanmadan cozumunu bulacaginiz sorularla ilgili yazmak istiyorum. 1,5 yil Mersin`de kaldim, bilirim yazin nemi ve sicakligi nasildir. Siz kurdugunuz akansu sisteminin icinde surekli dolanan suyun yazin nasil isinacagini ve nasil sogutacaginizi hesapladiniz mi? Siz bu sorun icin cozum biliyorsaniz bilgi verebilirsiniz, veya konuyu tartismaya acarsaniz deneyimli olanlar sizi simdiden deneyimleri ile yonlendirebilirler biz de faydalanmis oluruz.saniyorum.asiri isinma sorun olacak, bunu okumustum. soguk hava sorununuz Mersin`de olmayacak saniyorum.

Youtube da dolasirken yuvarlak bir hidroponik system gordum, hem durgunsu hem akansu olabiliyor, yuvarlak olmasi nedeniyle iklimlendirmede homojenlik kolayligi var. istenildigi kadar buyutmek, bir kisiyle hem dikip hem toplamak mumkun. incelediginizde goreceksiniz ki marul buyudukce strafor uzerinde seyreltme yapmak sorunu kesinlikle hallolmus. sistem yuvarlak oldugundan geceleri tavani indiren bir yapi kurulsa hacmi azaltip iklimlendirme masrafindan ekonomi saglamak gibi birseyleri deneyebilirim. Sanirim yuvarlak yerine hilal sekli de olabilir.

Iran dayim, kullandigim internet yavas oldugundan bazen fotograf yukleyemiyiorum. Bu yuvarlak sistem ilginizi cekerse sanirim denersiniz cunku cok kucuk de yapilabilir. Burada hava mart sonu nisan ilimanlasiyor, ozamama kadar hardware isini halledersem kucuk bir ornegini denemek istiyorum amatorce ve sadece yapilabilirligini gormek icin.

Lutfen youtube aramasinda " amazing farm japan gandpa " yazarak aratiniz. Ingilizce alt yazilidir.
Incelemek zahmetine katlanirsaniz degerli fikirlerinizi beklerim.

Arastirmalarinizda basarilar dilerim, saygilarimla
Engin KIZILTAN

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön