Konu: Nergis
View Single Post
Eski 11-11-2013, 13:33   #1888
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Sn. pria,

Kod:so07 Yoğun kokulu, minik çiçekli sarı nergis, kolleksiyoner olarak bu mini çiçekli yoğun kokuluyu kaçırıyorsunuz sanırım. Bu nergisin de küçük soğanları, baharda 3-5 tane açan çiçekleri var, ama 1-2 tane açılmış çiçeği odayı kokutmaya yeter.
Aklımın bir köşesinde duruyor bu güzel çeşidiniz Mutlu Bey..Farkındayım..

Yalnız, ben biraz daha, bir sapta fazla tomurcuk veren, katmerli ve yoğun kokulu olanlara öncelik tanıyorum..Geçen yıl, kokulu olan ''yellow cheerfulness''i edindim..Sanırım o zaman sizde yoktu..
Ecnebi sitelerde girip çıkmadığım site yok gibidir..
2 yıldan beri gözüme kestirdiğim 4 çeşit yoğun kokulu ve katmerli tür var gündemimde..Onların peşindeyim..Geçen yıl beceremedim satın almayı..Bu yıl bir dost kanalıyla inşallah sahip olacağım..
Çok değişik türler..Hem nadir, hem tescilli..Aşağıda fotosunu eklediğim nergis 1601 yılına tescilli bir tür..Yoğun kokulu..Katmerli..

Siz de bu nergislere özel bir ilgi duyuyorsunuz ve benim gibi ''nergis delileri''nden biri gibisiniz sanki )

Gerçekten bu nergisler insanları esir alıp büyülüyorlar mı nedir?
Elimden çok bitki, çok çiçek geçti..Gönlümde taht kuran sadece zeytinlerim ve nergislerim..Kızlarım gibidir hepsi..İnsanlar, nergislere mitolojisiyle, masallarıyla, hikayeleriyle ve kokularıyla çok anlamlar yüklüyorlar..
Bu yüzden nergisler gerçekten çok özel bir çeşit insanların gözünde..

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 28-11-2013 saat 21:52
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön