Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ersin1981
arkadaşlar herkese selam uzun zamandır bu siteyi takip etmeme rağmen bu ilk msj ım. bende ortalama 100dönüm üzerinden kendimce maliyet hesabı yaptım arazi bedeli 300-350bin t.l, arazinin hazırlanması 100bin t.l fidan bedeli ve dikim işleri 50bin t.l 5yıllık bakım 50bin t.l(yıllık ortalama 10bin tl) toplamda 500bin tl 8x5 düşünüyorum yer tekirdağ veya kırklareli çeşit olarak chandler..buraya kadar aşağı yukarı biçok kişi benle hem fikirdir...kafama takılan soru verim malum biçok fidancı 5 yaşında 25-30kg,10yaşında 45-50kg vaat ediyor tabi bunların birçoğu banada safsata geliyor..ben bu yatırım maliyetini çıkarırken,gelir hesabımıda yaptım.5 yaşında ağaç başı 3-5kg, 10yaşında 13-15kg idi ancak 2gün önce yaşar akça hocanın bir videosunu izledim.4yaşındaki chendler ağacının dalları meyveden yıkılıyodu sadece bir dalda 80-90 meyve saydılar,spiker hocam bu ağaçda kaç kg meyve var diye sordu,hoca cevap vermek istemedi..tahminim 10-15kg meyve vardı.şimdi sorum1- dönümden 200-300kg verim alınır diyen akça hoca kendiyle çelişmiyomu üstelik bu bahçe 8x4 dikim uygulanıyodu... 2-benim yaptığım gelir gider hesabı ne kadar gerçekçi..birde son günlerde mavi sertifikalı chandler fidanı duydum bu fidan türkiyede bi kaç fidancıda varmış fiyatı normal fidanın iki katı..bu konuda net de pek bilgi bulamadımbilgisi olan varmı şimdiden herkese teşekkür ederim
|
benim tahminlerimde kendi arazimde 5. yılda 1 kilo 6. yılda 3 kilo 7. yılda 7-8 kilo 8. yılda 15-18 kilo 10. yılda 20-25 kilo civarı.
bahsettiğiniz yaşar hocanın videosunda bir dalda gördüğünüz 80 meyvadan 10-15 dal daha aynı verimde olan dallar bulunmalı ki 10-15 kilo meyva olsun. 4 yaşında ki bir ağaçlar gerçekten böyle verim alınabilinmişse ağzım açık kalır. bu videonun linkini bizler ile paylaşırsanız bizlerde hayranlıkla izleriz.
selami bayrak ta bir ağaç yakalamış 8. yaşında 40 kilo verim diye anlatmadığı yer kalmadı ancak diğer ağaçlardan ya da dönüme olan verimden bahsetmiyor bile. önemli olan bir ağaç değil dönüme olan verim.