Eklemek istediğim bir konu var. Gece gündüz sıcaklık farkları bulunduğum bölgede 30 dereceyi geçtiği günler oluyor. harika bir seraya sahip değilim ve harika bir ısıtma sistemi kullanmayacağım. fakat bu bitkideki stresi engellemek için bir denemem olacak. bakteri desteği yarayışlı bakteri olarak bilinen bir çok bakteri var bunlardan biri trichoderma hazelnut olarak arama motorlarına geniş araştırma yapabilirsiniz.
aslında bu bakteriler senelerce topraklardan izole edildi ve topraklı tarımda kullanıldı ( aslında kullanılmış) ama hydroponicde de kullanıldığı köklenmeyi arttırdığı destek sağladığı besin alınımını hızlandırdığı yazıyor internette fakat kafamdaki tek soru bunu solüsyonda kullandığımızda mevcut ec ve phı etkileceğinden durum nasıl olur.benim kullanma tarzım. aslında thrikoderma ve mikozira mantarları birlikte kullanıldığında tek seferlik olarak mikoriza içerden trikoderma dışardan sağlam ( kök içinden ve kök etrafından ) bir destek oluyormuş gözle görmedim bu sene göreceğimi umuyorum.
Tam bir çözüm sunamadım ama bu konuda araştırma yapabilir ve denemeler yapabilirsiniz. ben elimden geldiğince durumları paylaşmaya devam edeceğim.. Saygılarımla ..
|