Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altintasna
Sayın Snow,
Anladığım kadarıyla yayılan bir çürüme yok. Yaralanan yerler kurumuş ve kabuk bağlamış. (Tabi bulanık fotoğrafta öyle görünüyor. Daha net yükleyemez misiniz? Fotoğrafları telefonla mı çekiyorsunuz? Biraz daha uzaktan çekmeyi dener misiniz?)
a) Kaktüsünüzü o kısımdan koparın.
b) Saksıda kalan kısımı muhafaza edin. İlerde yavru verebilir.
c) Ayırdığınız parçanın kopan yerinde oluşan yaranın iyileşip kabuk bağlamasını bekleyin.
d) Kabuk bağladıktan sonra onu yeni bir saksıya dikin. Sakın sulamayın.
e) Diktikten 10 belki 15 gün sonra çok hafif sulayın.
f) Ve kış bitip havalar ısınmaya başlayıncaya kadar iki parçayı da sulamayın.
g) Sabırlı olun. Sulamayın, dokunmayın, çekiştirmeyin vs.
h) Onları bahara kadar unutun. Tabi aydınlık bir yerde. Işık alsınlar. Dolaylı gün ışığı yeterli olur.
ı) Buz gibi bir yerde de durmasınlar. Tutup soba veya kalorifer yanan bir yerde de muhafaza etmeyin. (Nerede muhafaza edeceğinizi öğrenebilir miyim? Balkon, salon, pencere önü vs. )
i) Lütfen şu silikonlu çiçeği de sökün. =)
Değinmediğim veya anlatamadığım bir nokta varsa sorun lütfen.
Bu konuda burada benden çok daha fazlasını bilen üyeler var. Zaten onların yazdıklarından aklımda kalanları yazdım ben de buraya. Onlarında fikirlerini belirtmeleri sizin için de benim için de çok daha iyi olacaktır. Hem yanlışlarımı düzeltirler, hem sizi yanlış yapmanızı engellerler. =)
Kaktüsleriniz onları ilk aldığınızda bulundukları toprakta mı yaşıyor hala? Kaktüsleriniz için toprak hazırlıyor musunuz?
|
Kaktüsler ime nasıl toprak hazırlayacağı mı bilmediğim için hazır toprak alıyorum ama kaktüsler için değil maalesef normal toprak alıyorum nasıl toprak hazırlamalıyım.Aslında fotoğraf makinesiyle çekiyorum ama düzgün çıkan resimleri yüklemedi onun için bu resmi koymak zorunda kaldım yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim