View Single Post
Eski 07-11-2013, 20:54   #658
sevim.K
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şenol dalkıran Mesajı Göster
Sevim hanım bir kaç mesaj önce de belirttiğim gibi açık balkonda bakılsa bile balkon tam güneş alıyormu,bitki kaç saat tam güneşden yararlanıyor bunlar bitkinin formu ,rengi için çok önemli,bazıları yarı gölge istiyor bunu bilip bitkiyi balkonda o konumda tutmamız önemli,bitkinin rengine bir örnek verecek olursam crassula campfire çok sulandığında ve gölgede kalınca kırmızı rengini vermiyor,bu gibi unsurlar sağlanmadığında açık balkonda ama tam güneş almayan bitki güneşe doğru yönelip uzuyor ve formunu bozuyor.Unlu bit veya diğer zararlılar için özellikle bahar başında ben ön ilaçlama yapmaya başladım aradan bir hafta on gün geçiçe kontrol edip bir ilaçlama daha yapıyorum,unlu bit yüzünden neredeyse kaybedeceğim bitkiler olacaktı,saksı sayısı çoksa kontrol haliyle daha zor oluyor,bir tanesinde unlu bit kalsa bile kısa sürede diğerlerine yayılıyor.Bu arada 655 . mesajdaki ilk fotoda bitkiler acaba aynı toprak ve su ihtiyaçı içindelermi acaba, bunları ayrı saksılamak bitkiler için daha sağlık olacaktır,naçizane görüşlerim...
Şenol bey teşekkür ediyorum ilginiz için. Bitkilerimin olduğu balkonum sabah güneş almaya başlıyor tüm gün aydınlık, öğleden sonra yazın saat dörde beşe kadar kışın iki üçe kadar güneş alıyor ki neredeyse tam gün sayılır. Sabah ve öğleden sonra dik, sert güneş almıyor ama güneş alıyor.

Bitkilerin unlu bit vb zararlılardan temizlenmesinde kimyasal ilaç kullanamıyorum sağlık nedeniyle. Ben kronik astım hastasıyım O nedenle ilaçlama konusunda dikkatli olmam gerekiyor. Arap sabunlu karışımı denedim. Ağaçlarda olumuştum. Kesin çözüm olmadı ama faydasını gördüm daha emniyetli geldi bana. Tüm eski saksıları ve toprakları değiştirdik, yeniledik. İlk bahar bakımları güzel yapıldı. Önceki gibi yoğun ve yaygın değil ama tek tük yakalıyorum yine. Su, besin isteklerine elimden geldiğince dikkat ediyorum, türleri tanımaya çalışıyorum.

Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum çünkü kendim üzülebiliyorum. Bitkiler benim bebeklerim. Onlarla uğraşırken soluk problemim de dahil bir çok şeyi unutuyorum. Onlarla mutluyum. Daha önceleri çeşitli bitkilerim vardı ama beş altı yıldır farklı türleri azar azar temizledim arkadaşlara dağıttım. Şimdi sadece daha az kaktüs ve daha fazla sukulentlerim var. Artık öyle altıyüzlerde falan değiller sayı olarak. Belki yarısı kadar olabilir.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön