View Single Post
Eski 06-11-2013, 17:45   #11
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Yine terasımdan birkaç bitki ve haber

Name:  Kasimpati (1).jpg
Views: 2524
Size:  56.4 KB

Kasımpatı, bunu çok seviyorum muhteşem renklere sahip

Name:  Kasimpati (2).jpg
Views: 3649
Size:  52.9 KB

Farklı açıdan

Name:  Kasimpati (3).jpg
Views: 2959
Size:  45.9 KB

Beyaz Kasımpatı, diğerinin yanında hoş duruyor.

Name:  061120131839.jpg
Views: 2349
Size:  44.5 KB

Siyah süs biberi, tek fidem bu fakat tohumlarını alıp çoğaltacağım.

Name:  061120131838.jpg
Views: 2517
Size:  62.0 KB

Tohum ekmiş olduğum mini sera da(marketten kuru pasta almıştım onun kutusu kapaklı olunca temizleyip mini sera haline çevirdim) birkaç tohum çimlenmiş, bilmiyorum görebiliyormusunuz minicik beyazlıklar var bir kaç tane, işte onlar Kelebek Orkidesi. Geçtiğimiz Cumartesi(02.11.2013) ekmiştim tohumları, bu gün çimlendiler bu kadar çabuk çimleneceklerini tahmin etmemiştim. Mini serada Kelebek Orkidesi,Kalifoniya Mavi Çan,Parlayan Yıldız ve Hukera Hibrit tohumları ekili. Toprak için mini seranın tabanına bahçe toprağı onun üzerine torf karıştırılmış toprak koydum,bu hazırlamış olduğum toprağı iyice nemlendirdim sonra tohumları ektim tohumların üzerini 2-3 cm kalınlığında toz torf ile örttüm. Arkasından toprağı kaldırmadan bozmadan suladım ve mini seranın kapağını kapattım. Hergün öğlen ve akşam saatlerinde yarım saat kadar kapağı açıp havalandırdım. Mini serayı tam güneş görecek yere koydum, arada bir nem kontrolü yaparak bu zaman zarfında bir kere suladım.
Size ayrıntılı olarak ekmiş olduğum tohumlar için neler yaptığımı anlattım, faydalı olabildiysem ne mutlu. Saygılarımla efendim...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön