Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi minenine
Bay tömürcük sayfanızdaki çiçekler gerçekten çok güzeller.İyi günler de hiç kayıpsız büyütmeniz dileğiyle güle güle büyütün .
Menekşe yaprağı konusunda da bir uzman gibi diktikleriniz hep yavrulamış .Engin bilgilerinizden faydalanmak için soruyorum ne tür toprak kullanıyorsunuz ve sulamayı nasıl yapıyorsunuz .Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
|
Mine ablacım sayfama hoş geldin öncelikle

Menekşeler çok kolay üreyen çiçekler. Sadece derin dikmeyeceksiniz. Ben toprak olarak ağaç çürüğü (gübresi) kullanıyorum.
Afrika Menekşesi Saksı Harcı başlığında kullandığım topraktan detaylıca bahsettim. Ama torf ve cococpeat karışımına diktiklerim de gayet güzel yavrulayıp bol bol çiçeklendiler.
Dikimini de anlatayım. Yaprakları menekşeden kesmiyorum elimle koparıyorum. Sapını 2 cm kadar bırakıp yatay şekilde toprağa dikiyorum. Üstteki margarin kutularında da görebilirsin ablacım yapraklar yatay şekilde. Yaprakların sadece yarım cm si en fazla 1 cm si toprağa girecek şekilde dikiyorum. Sonra çok olmamak kaydıya sık sık suluyorum. Toprak sürekli nemli oluyor oyüzden çabucak çim yapıyor yapraklarım. İşte bukadar