Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Merhaba sn.tourkana,Öncelikle böyle bir mekanı tanıttığınız için size bir teşekkürü borç bilirim.Gittiğiniz bonsai köyü tahminimce
hem ağaçseverler hem de bonsaiseverler için bir cennet niteliğindedir,ayrıca Japonya'ya bu kadar ucuza gitmek bence ayrı bir sanat olarak nitelendirilebilir.Resimleri incelerken aklıma şu takıldı,satışta olan bonsailerin hepsi ayrı bir güzelliğe sahip sanat parçaları,peki onların adayları satışa sunması ne kadar sürüyor ? Fiyatlar nasıl bu kadar ucuz,bonsaileştirme süreci onlar için kısa ve zahmetsiz olduğu için mi yoksa belki toplu ihracat olduğu için mi (Böyle birşeyin olup olmadığından haberim yok ama mantığıken böyle olabileceğini düşündüm) Ancak edindiğim izlenim bu ağaçlarda bir sanat dokunuşu olduğu,herhalde oradakiler bu işi severek yapıyor.Bize bu güzellikleri gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
|
Geç cevap için özür dilerim gündem yoğunluğundan cevap verememiştim , 5 TL ye kalın gövdeli Açelya Bonsailer, 20 tl ye kalın gövdeli çam bonsailer gördüm, kalın gövdeli bir çamı ise 1000 TL tekabülünde bir yene rahatlıkla alabiliyorsunuz , hatta ben de aldım bir tane 100 tl ye ama orada bıraktım. Nedeni tabi ki arzın fazla oluşu, yüksek stokla çalışıyorlar çünkü ciddi şekilde talebe sahip bir endüstrileri var.