Sayın Cemaleddin,
Ağacı daha yaşlı göstereceğinden daha iyi olur diye düşünüyorum.
Jin Shari için
- Kabukları itinayla soyuluyor(sizde dallar ince olduğundan daha özen gerekir)
- Pürmüz, çakmak veya parmakları yakmadan kibritle(çıra parçası kibritten daha iyi) soyulan kısımlar hafifçe yakılır. Yakma zorunlu olmamakla birlikte ben genelde yakma işlemi yapıyorum. Hem soyma veya oyma sırasındaki pürüzler, kıymıklar yanıyor hem de hafif yakma nedeniyle yanan yerler koyu yanmayan yerler açık renk kaldığından gölgeler daha güzel oluyor. Tam beyaz olsun istiyorsanız yakmamak daha iyi olabilir, yanma sırasında oluşan is nedeniyle tam beyazlık azalıyor). Dallar ince olduğundan yakarsanız dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
- Korumak istediğiniz kabuk uçlarına ağaç macunu uygulanır.
-Bir süre kurumaya bırakılır(bazen 1-2 hafta bazen 2-3 ay bırakıyorum kesin bir süre yok, ıhlamur gibi yumuşak ağaçlarda daha kısa, çam gibi ağaçlarda çok daha uzun olabilir)
. Lime sülfür için sıcak güneşli bir saat seçilir
- Lime sülfür uygulamadan önce kuru dallar spreyleme gibi bir yöntemle suyla ıslatılır
- İsteniyorsa lime sülfür hafifce renklendirilir(çay suyu, toz boya akrilik boya olabilir, tam beyazdansa fildişi rengi daha hoşuma gidiyor bu rengi genelde çaysuyuyla veriyorum). Göz, kovuk gibi yerlerde biraz daha koyu renk daha iyi olabiliyor.
- Kurumaya bırakılır(2-3 saat su dokunmasa daha iyi oluyor)
- Lime sülfür işlemi 1-2 ay sonra tekrarlanır.
Bir yıl sonra yenilenirse fena olmaz.
Kolay gelsin
|