View Single Post
Eski 05-11-2013, 07:29   #656
sevim.K
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Sukulentlerin içerde vaya dışarda bakılması, ışığın ayarlanması, yetiştirmedeki eksiklerimiz üzerine bir kez daha düşündüm geriye doğru mesajlar bakarken.

Balkonu kapattığımızdan beri bütün bitkilerim "içerde" bakılıyor oldular. Balkon neredeyse tümüyle cam ve büyük pencereler sürekli açık o nedenle hava sirkülasyonu hep oluyor, ısıyı ve ışığı alabiliyorlar. Oyle bakıldığında "dışarda " bakılma kısmen devam ediyor demektir.

Siteye taşındığımızda yol kenarına ve minik bahçemizin çevresine ağaçlar dikilmişti. Ağaçlarımız artık kocaman oldular ve geniş gölgelik alanlar sağlıyorlar. Sukkulentler hala aydınlık yerde durmakla birlikte ışıktan yeterince yararlanıp yararlanmamalarını daha dikkatle gözlemlemeliyim

Unlu bit nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Kimyasal ilaç kullanamıyorum. O nedenle sık sık kontrol edip yayılmadan temizlemeye çalışıyorum. Yayılmayı ve çoğalmayı engelleyebildim diyebilirim. Tam temizlik sağlanabildi mi? Şüphelerim var. Bir gün hiç unlu bit görmediğim bitkide birkaç gün sonra görebiliyorum. Yani hergün olmasa bile gün aşırı tek tek kontrol etmem gerekiyor yeniden yayılmalarını önlemek için.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön