Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Snow
Merhaba son zamanlar kaktüslere çok ilgi duymaya başladım . Her dışarı çıkmamda kaktüs alıyordum ilk aldığım kaktüslerden biri olan Dikenli saksısını temizlerken elimden kaydı ve yere düştü hemen kaktüsü mü yerden aldım ama aldığımda kaktüsüm ün yarısı kopmuştu hemen diğer yarısını kopan parçanın üstüne koydum ve yapışması umuduyla güneşin önüne koydum ama bir kaç gün sonra kaktüsüm ün kopan parçasının arasının çürümeye başladığını fark ettim  günden güne çürüyor ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim bu arada yeni üye olduğum için kaktüsüm ün nasıl resmini koyacağımı bilmiyorum . 
|
Kopan parçanın içten içe çürüdüğünü söylüyorsunuz.
A) Köklü yani ana parçayı yarası iyileşip kabuk bağlayıncaya kadar direkt güneş ışığında bırakmayın ve de sulama zamanı geldiyse bile sulamayın.
B) Kopan parçanın çürüyen kısmını keserek atın. Çürüyen kısımdan biraz daha fazlasını kesmeniz iyi olur. Farketmediğiniz bir çürüklük olabilir; çürüyen yerden biraz fazlasını kesin.
C) Kopan parçanın elinizde kalan sağlam kısmını kuru ve direk güneş ışığı almayan bir yerde bekletin. Bundan maksat kesik yarasının kabuk bağlamasını sağlamak.
D) Yarası kurumuş bu parçayı yeni bir saksıya ve toprağa dikin. Bir hafta- on gün kadar sulamayın. Bir hafta- on gün sonra çok hafifçe sadece dibi ıslanacak şekilde sulayın.
SONUÇ: Artık iki kaktüsünüz var. =)
1) Kopan parça neden çürüdü ki? Büyük ihtimalle kaynasın diye yapıştırdığınız için çürümüştür. Yoksa bi kenara koysanız yarası kapanırdı ve çürümezdi.
2) Saksıda olan köklü kısıma çürümenin sirayet etmediğinden emin miyiz? Çürüme o tarafa da geçmemiştir inşallah. Bi kontrol edin isterseniz.