Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74
Ben de geçen haftasonu MArmara Forum Bauhaus'dan çiçekleri dökülmüş bir orkide aldım; 9,90 TL. Köklerin çoğu kurumuş görünüyor, eve gelince kökleri çıkardım, temizledim, kalan birkaç canlı görünen kökü yaşatabilirsem çok mutlu olacagım. Temizlediğim kökleri poşete geçirip 2 gün beklettim, sonra da diktim. 1 hafta sonunda şimdilik bir tepkisi yok, umarım yaşama tutunur. Orkide bakımında buradan okuyarak teoride çok şey öğrendim, umarım pratiğim de başarılı olur.
Kasada duran bayan ; "bu çiçeksiz şeylerin ne kadar meraklısı var, alıp alıp açtırıyorlarmış" dedi, gülümsedim, umarım benimki de açar 
|
Yaklaşık 1,5 ay sonra orkidem hayata tutundugunu ortasındaki küçücük yapragını büyüterek gösterdi

Ama bu arada taşındım. Şimdilik yerine alışmaya çalışıyor, umarım yeni evini sever. Çookk kötü durumda idi, umarım iyileşme sürecinde iken bu değişim onu etkilemez..