View Single Post
Eski 03-11-2013, 18:26   #166
44baba
Ağaçsever

44baba's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan Mesajı Göster
Sayın 44baba, 2009 martta diktiğim maraş 18 lerden şu ana kadar 5-10 adetten fazla ceviz alamadım. Maraş 18 e tozlayıcı olarak verilen bilecekten bu sene 30 adet meyve aldım. Bilecik in yan dal verimi maraş 18 den çok fazla. Gençlik dönemi için söylüyorum. 8-10 yıldan sonra maraş 18 in veriminin iyi olduğu söyleniyor. Ancak bu konuda açıklama yapanlar ya tescil edenler ya satanlar. Tarafsız birilerinden birşey duymadım. Sütyemez hocanın söylediği yüzde 80 yan dal veriminin maraş 18 de olmadığı kesin. Yan dal verimi konusunda Sayın İbrahim BALKAL ilede telefonda görüştüm yan dal veriminin kısırlık döneminde yani ilk 8-10 yıl için önemli olduğunu zaten 10 yıldan sonra bütün cevizlerin yan dal veriminin arttığını söylüyor. Bu durumda benim çıkardığım sonuç maraş 18 in yan dal verimi yok. Sürgünlerde yüzde 30-40 kesildiğinde patlayan bütün sürgünler meyvesiz doğuyor, daha sonrakilerde. verdiği birkaç meyveyide sadece sürgünün ucundan veriyor.
işte bu forumun en iyi yanı bu karşılıksız çıkarsız olarak üyelerin tecrübelerini paylaşmaları.bu sayede neyi yapıp neyi yapmayacağımızı çok iyi görüyoruz.sayın doğana çok teşekkür ediyorum.bu çeşidi denemek isteyenler beş sıfır öne geçti.

44baba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön