Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyzaçiçek27
Öncelikle herkese selamlar ben bu forumun yeni üyesiyim Gaziantep ten takip ediyorum, paylaşılan bilgileri çok iyi niyetli ve faydalı buluyorum. Sayın dere1974 deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için size ayrıca teşekkür ederim.Sizce 5. sezonunda 3 kg kuru kabuklu ceviz tahminlerinizle örtüşüyor mu. Yani herşey program dahilinde ilerliyor mu bir de bahçenizin yeni resimlerini de görmek isteriz. Saygılarımla
|
5. yılımda 3 kg kuru kabuklu ceviz benim bahçem için biraz tahminlerimin üzerinde. Sebebiyse; Fidanları satın alıp diktiğim 2008 kasım ayında fidancım tozlayıcı olarak Hartley çeşidinin yeterli olacağına beni ikna ederek (herhalde elinde franquette veya fernette yoktu) tozlayıcı sırasına hartley diktirdi. Aradan 1 yıl geçtikten sonra hartleylerin arasına franquette diktim. Franquette' ler ancak bu yıl o da çok az olmak üzere polen saçımına başladılar. Ben bu yıl da cevizlerin çoğu tozlanmadığı için dökülür diye düşünerek iç kurdu ilaçlaması yapmadım. İç kurdu bulaşan cevizler yerlere erkenden döküldü. İhmalcilik yaparak kaolen atmadım bu da bir miktar güneş yanıklığına sebep oldu.