Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Merhaba. Peki çiçeklerimin ortasına yatan sokak köpeğimi; bu konuda nasıl eğitebilirim? Orada bulunan bütün çiçeklerimi kuruttu. Bir de üstüne üstlük toprak içindeki sümbüllerimin soğanlarını parçalamış, çıkartmış. Kendisine yer edeyim derken kazdıkça sümbül soğanlarım parçalanmış bir vaziyette çıkmış toprak yüzüne. Ben besliyorum, bakıyorum fakat yine de sokak köpeği. Her gördüğümde kaldırıyorum oradan. Fakat bakıyorum yine aynı yere yatıyor. O bölgeden nasıl uzaklaştırabilirim?
|
Köpeklerin insan kural ve davranışlarına uygun hareket edebilmeleri için mutlaka eğitim almaları gereklidir. Sokak köpeğini bu konuda eğitebilmek uzun ve yorucudur. Öncelikle onu bulunduğu ortamdan alıp daha dar ve kuralların egemen olduğu bir çevreye almak evet, hayır, gel, git, otur kalk gibi temel komutları öğretmeniz ve köpeklere fısıldayan adamın değimi ile sizin sürü lideri olduğunuzu kabullenmesini sağlamanız gerekir. Dolayısı ile bu yolda çalışma başlatmanız onun sokak köpekliğinden ev köpekliğinden terfi etmesi demektir. Bu aşamadan sonra onu tekrar sokağa terk etmek mümkün olamayacağı için sokak köpeklerinin eğitimi diye bir olgunun var olduğunu düşünmüyorum.
Sokak köpeğinin çiçekler içinde yattığı o yerden uzaklaşabilmesi için bana göre ilk şart korkmasıdır. Sizinde o korkuyu yaratacak yapıda olmadığınızı, benden da çok o sokak hav havı daha iyi biliyordur.
Naftalin tableti, ya da mazot gibi materyaller belki uzaklaştırıcı olabilir mi diye aklımdan geçiriyorum.