View Single Post
Eski 31-10-2013, 17:47   #25
acemi ve çiftçi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2012
baya olmuş yazmayalı. pek üşengeç oldum sanırım. pek istediğim gibi olmadı bu yaz sezonu. bazı taziyeler ve aile meseleleri yüzünden ilgilenemedik hakkıyla. ancak yine de sanırım biraz bir şeyler yaptık.)

1000 kök boğazkere üzüm fidanı gibi mesela .
var olan 4000 köke ek oldu ve şarabımızı da yaptık. sirke zaten olmazsa olmaz. elmalar çok döküldü bu sene yere bulunduğumuz konum rüzgarı alıyor ve onlar da dayanamıyorlar. hayvanlar bayram etti. her sabah ve akşam 2 kova elma armut rendesi yediler. elmaları halka halka kesip kuruttuk geri kalan kısmını da hayvanlara yem yaptık.

bahçe bu sene tüm çevrede olduğu gibi verimsizdi sanırım herkes aynı tohum kullandı ve bu tohumlar baya kötüydü. kızkardeşimin abd'den getirdiği tohumlar ise oldukça lezzetl, oldu ve biz baya şaşırdık.

susak ektik 2 kökten 30 tane ürün aldık bu da ayrı bir sevinç oldu. aman ilk defa ekecekleri uyarayım eve yakın ekmeyin bitkinin kokusu pek hoş değil.

diktiğim ağaçlardan sadece şeftaliler kurudu ki onlarında sebebi köklerin ilk çıkartıldığı zaman hava almasıymış bunun dışında aman nazar değmesin tüm ağaçlarım tuttu ve bu da bana gelecek bahar için baya iş çıkardı. 150 meyve ağacının siparişini verdim geç kalmadan.
500 adet badem ağacı için de yine siparişi verdik nisan ola hayrola.

insan bulunduğu yeri güzelleştirdiği sürece heyecanı artıyor hele ki bu güzellik fark edilip takdir görünce ayrı bir haz söz konusu.

acemi ve çiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön