View Single Post
Eski 31-10-2013, 16:39   #267
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Yılbaşı kaktüsü aşıladığım kaynana dilinin, aşılı dalları yavaş yavaş solmaya başladı..
Yeni gelen sürgünler çok güzel gelişti..
Eklenti 319215

Demek ki, aşılı bitkide yeni sürgüne yer yok.. Yabancı bitkiyi bünyesinden atmaya çalışıyor..
Sanırım sürgünleri zamanında koparsaymışım sorun kalmayacakmış.
Eklenti 319216

Denemek isteyenler için, bu bitkinin atlas ve bir gecelik gelini de kabul ettiğini söylemek isterim..
Tabii nereye kadar yeni denemelerde göreceğiz..

Sorunsuz büyüyenlerden bir tanesi..
Eklenti 319217
Sayın Selis;
Bana göre çok güzel aşılanmış kaktüsler. Tutmuş da ancak her zaman altın kural burada da geçerli olmuş. Aşılı tüm ağaç ve çalılarda sürekli olarak ana yabani kısmın gelişmesinin engellenmesi gerekiyor. Eğer unutulur veya bırakılırsa belirli bir zaman sonra kendine yabancı olan ama mecburen besin, su vs. gönderdiği aşı yerine kendi asıl oluşumunu sağlıyor. Aşılı kısım bir süre sonra yeterli besin sağlayamadığı için ölüyor. Keşke yavruların büyümelerine izin vermeseydiniz. Benim en güzel gülümün altındaki yabani gülün sürgünlerini çukur açarak çıktığı yere kadar temizler daha sonra toprağı kapatırdım. Yeniden çıkan olursa onları da çukur açarak kopartırdım. Birkaç yıl bakmasam muhtemelen ölürdü. Deneme yaparsanız hiç bir şekilde ana gövdeden filiz çıkmasına izin vermeyin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön