View Single Post
Eski 31-10-2013, 07:31   #1054
arif göçmen
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ms200 Mesajı Göster
Yorumlarınız için teşekkür ederim Arif Bey,
Cevizlerimiz kaman 1 ve kaman 4 karışık. Tozlayıcı şebin ve yavuz. Toprak tahlili yaptırmadık. Şimdiye kadar açıktan sulama yaptık. Budama da acemice yapıldı. Ağaçlar yanlara büyüyor sürekli. 3 tane ağaç dipten yarıldı (verim fazla olmasından ve yanlış budamadan) Daha teknik bakılsa bence kaman çok verimli bir çeşit. Tat, irilik, ince kabukluk, iç beyazlığı, iç dolgunluğu çok güzel.

Bizim kamanların yanında ve bulunduğum mevkide herkes chandler dikmeye başladı. Cevizleri kırıyorum içi cansız, tam dolgun değil, kimileri büzüşük. Chandler ağaç gelişimi düzgün büyüyor. Hastalığa biraz daha dayanıklı görünüyor, tadı da güzel ama iç dolgunluğu tatmin etmedi beni.

Bu iç büzüşmesinin nedeni nedir? Biz de Yavuz cinsi cevizlerde var, yumurta büyüklüğünde ceviz ama onlar da içini tam dolduramıyor. Bu büzüşme engellenebilir mi?
Degerli dostum benim bahçemdeki çhantler ceviz meyvelerinin uç tarafında iç büzülmesi yapıyor bunu akademisyenlerde söyluyor ,ama toprak tahlili yapılıp iyi bir bitki besleme programı ile cevizlerin iç ve meyve iriliğine faydası olcagını düşünüyorum.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön