View Single Post
Eski 29-10-2013, 21:57   #26
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cenoz Mesajı Göster
direk güneş ışığı gelmiyor aslında panjurlar yarıya kadar kapalı yapraklar sararmakla beraber cansızlaşıyorda sanki inceliyor
Sayın cenoz, Mumçiçeği' nizin yukarıya doğru büyümesinde sorun görülmüyor, yana doğru yönlendirmenizde gövdeye zarar vermiş olabilirsiniz, bitkiyi bağlarken veya kabloların ağırlığından ve hareketinden bu bozukluk meydan gelmiş olabilir.
Panjurlu bir balkonda bulunduğunu yazmışsınız, size önerim; bitkinizin kötü sürgünlerini budayın, saksıya yakın bölgelerde bulunan sürgünleri de budayın. Eskimiş keçi gübresi ile saksınıza takviye yapın, bol ışık almasına izin verin. Kış aylarında olduğu için fazla sulamayın.
Saksınız büyük olduğu için kış boyunca hafif nemli olmasını sağlayın, Nisan' dan itibaren üstten sulama yapın ve yeni sürgünleri önceden hazırlanmış iplerle yönlendirin, Ağustos' tan itibaren yeni sürgünlerde çiçekleri göreceksiniz.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön