View Single Post
Eski 28-10-2013, 15:41   #184
h_dogan
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Değerini bilerek, özenle yani çok gözüne bakarak yetiştirmek istesem de geçen seneki etkinlikte talep ettiğim tohumların bazılarında başarılı olamadım, hiç çimlenmediler.

Çimlendirebildiklerimden Santini, san marzano domatesler, bhut jolokia, thai biberler ve daha şu an aklıma gelmeyenler çimlenmesine çimlendiler fakat az sayıdaki fideyi ne yazık ki yaşatamadım. Dört kalıcı ıspanak tohumundan çimlenen iki fidenin birisi çok neşeli giderken kaybettim.

Gerek sürekli bahçede olamayışım gerek şartları iyi hazırlayamayışım buna sebep oldu diyebilirim.

Bu yüzden bunlardan tohum alamadım dolayısıyla paylaşamıyorum.

Gelen tohumlardan yaşayan dahlia, lupin henüz açmadı, katlı gülhatmi açtı, tohum yapmadı.

Bu başarısızlığımdan sebep, bu yıl çok beğendiğim çeşitlerden bile pek talepte bulunmadım.

Benim gibi bu işlerle yeni uğraşmaya başlayan acemiler için üç beş tohum yeterli gelmez. En az on beş yirmi tohum olmalı. Tabii ki paylaşımcının elinde yeterli tohum varsa.

Bence siz üzerinize alınmayın dediklerimi. Herkes sizin ne kadar paylaşımcı biri olduğunuzu zaten biliyor. Siz talep edin lütfen.

Bu sene başarısız olmanız bunları yetiştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor.
Bir şanssızlık olmuştur yoksa sizin elinizde ne olsa yetişir. Tohum yaşatamazsanız fide göndeririz canınızı sıkmayın.

h_dogan Çevrimdışı   Başa Dön