View Single Post
Eski 28-10-2013, 09:15   #4304
Cemal61
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ümit korkmaz Mesajı Göster
Merhabalar öncelikle ceviz sevdalısı olarak bu sayfayı bu yararlı sayfayı demeliyim bir gecede bitirmek üzereydim fakat kafam o kadar doldu ve karıştı ki neyi nasıl yapacağımı karıştıracak duruma geldim birçok bilgiye sahip oldum ama gene de insanoğlu onaylanmak ve doğru yolda olduğundan emin olmak istiyor. Mazur görürseniz şu sayıca fazla sorularımı soracağım. 1- Bursa yöresinde yaşıyorum chandler ceviz fidanı dikmeyi planlıyorum uygun mudur? 2- 10 dönüm arazi için sulama masrafı ne kadar olur? ve tel örgü masrafı? 3-devlet arazisi kiralama konusunda bilgi alabilir miyim? Örneğin Tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden mi bu araziyi istiyoruz? 4-Bana ceviz için dikim öncesinden başlayıp 5 yıllık bakım ve dikim takvimini gösterebilir misiniz? 5-chandler cevizin 5 yıl sonra 30 kg meyve vermesi mümkün mü? 6-Leonarditi nereden ve nasıl kullanacağımızı (ceviz için) söyleyebilir misiniz? Bir de sulama sisteminin çabuk tıkandığını bunun için sistemin toprak altından daha kullanışlı olduğunu mu yazmışsınız yoksa ben mi öyle anladım? 7- dikim için 7*4 uygun mudur? her yıl gübreleme yapılmalımıdır dikimi olan bahçeye? biraz sorular darmadağın gözüküyor olabilir kusura bakmayın şu an 04:00 da mesaj yazdığım için bunun sebebi...
arazinin önce toprak tahlilini yaptırın ve rakım kaçtır bunu bilmemiz gerekir ayrıca 10 da arazinin damlama sulama masrafı sadece tarla için 3000 lirayı geçmez su yakında ise suyun uzaktan getirilmesi durumunda masraf artabilir

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön