Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gözdegözde
Merhabalar; benim kanaryalarımın bir dişi bir erkek, tırnakları çok uzadı. kesmekten korkuyorum. tabanında hep kum bulunduruyorum ama yine de kendiliğinden törpülenmiyor uzuyor. kesmesem nolur? sorun olur mu? bir de oğluma bu 3. dişi hiç biriyle anlaşamıyor :/ kavga ediyor, birbirlerinin tüylerini çekiyolar.
|
Kuşların eşleşme dönemi ilkbahar aylarıdır. Dişi ve erkek kuş hazır olmadıkları ve en üstte bir tane tünek var ise kuvvetli olan diğerini aşağıya indirir. Rahat vermeyebilir. İlkbahara kadar kanaryalarınızı ayırmanız gerekmekte. Birbirlerini görmeyecekleri ama seslerini duymalarını sağlarsanız erkek çok fazla ötecektir. Her iki kanaryanın kafeslerini yanyana koyup araya birbirlerini göremeyecekleri bir şey koyarsanız iyi olur. İlkbaharda kafeslerin ortasındaki engeli kaldırıp onların birbirlerini görmesini, daha sonra da kafesleri yaklaştırıp birbirlerini besledikleri zaman ikisini aynı kefese koyduğunuz zaman kavga etmeyeceklerdir. Dişi kanarya ve erkek kanaryaya çok az pamuk verirseniz her ikisi de pamuğu ağızlarına alıp gezdirmeye başlarsa ikisi de hazır hale gelmişlerdir. Bir araya getirdikten sonra yuvalık asıp yuva malzemesi koyarsınız.
Tırnakları çok uzamış ise kesmeniz gerekmekte. Bazı uzun tırnaklar takılıp yaralanmalara hatta ölümlere neden olabilmekte. Aşağıdaki linkte ayrıntılı bir şekilde anlatılmış durumda. Tırnak makasını elinize alıp keseceğiniz tırnağı ışığa tutarsanız tırnakta bulunan kırmızımsı kan damarının biraz daha ilerisinden keserseniz problem olmaz.
Kafes Kuşlarında Tırnak Kesimi