Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM
Eklenti 449342
güler ablamın gönderdiği benim de sevgiyle diktiğim atlasım.teşekkür edercesine hemencecik bu yeni sürgün ve çiçeği verdi..hayran kalmamak ne mümkün.benim gibi kaktüslerin çiçeği olduğunu sonradan öğrenen biri için...maşallah...tekrar teşekkürler ablacım.
|
Sayın Sudem; Çok kısa zamanda o güzel çiçeği görmüşsünüz. İnşallah isteyen herkes görür. Benim çelikler de önce pörsüdü, daha sonra filiz verdi düzeldi. Unlu bit olayı çok kötü bir şey. Bir arkadaşta nerede ise bütün çiçeklerini sardı. Çok da zarar veriyor. Sizde az olunca dikkat ederseniz kısa zamanda kurtulursunuz. Ben de de bir tane oldu. Hemen öldürdüm. Benim dikkatimi çeken diğer kaktüs cinslerine göre atlas biraz daha fazla su daha doğrusu nemli bir ortam istediği şeklinde. Tabi suyu da fazla vermemek gerekiyor. Ben toprağı kurudukça su veriyorum. Hangi çiçek olursa olsun genel kural sulamaya dikkat ederek ortamda az su kaldığını tohum yapma ihtiyacı duyduğu zaman çiçeklenmeye çalışıyor. Çiçek açtığı zaman ise bitkinin yapraklarında bulunan enerjiyi çiçeği oluşturmaya devamında neslini devam ettirebilmek için tohum yapmaya harcıyor. Sulama sıklığınız ve miktarı ne kadar. Biraz su verince atlasınız düzeldi mi.