Konu: Brokoli
View Single Post
Eski 26-10-2013, 06:16   #163
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Su anda cok kucuk olduklarina gore, 20 gunde meyve verecek kadar buyumezler sanirim. Bulundugunuz iklimde ilk don ne zaman vuruyor?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bashak Mesajı Göster
merhaba,

brokolilerimi dikeli nerdeyse 1 ay olacak. çoğunu yumurta kartonlarında az toprak üstüne pamuk koyarak içinde çimlendirmeye çalıştım. bu benim için büyük hataymış. nerdeyse hepsi kök olarak zayıf ve cılız kaldılar. ayrıca toprağa alırken çoğunun kökü zedelendi. az bir kısmı da dondurma kutusuna direk dikip camın dışına güneş alan bir yere koydum. direk toprakta güneş alarak büyüyünler daha diri çıktılar. pamuk içnde çimlenenlerin bir kısmını kaybettim. şimdi iyice serpilip büyüdüler. bahçeye almayı düşünüyorum. ama bizim bahçe gölge kalıyor. limon ağacı ve muşmula toprağa gölge yapıyor. bir de sümüklü böceklerden ve salyangozlardan korkuyorum. saksıda yetilşen brokolilerde gördüğüm kadarıyla pek istenen performansı vermiyor. ne yapacağımı şaşırdım. ya havaların soğumasını bekleyeceğim böceklerden kurtulmak için. ya da terasa kasaların içine dikeceğim. ama çok fazla brokoli filizi olduğu için kasaya da sığdıramam gibi geliyor. izmir de havaların soğumasına 20 gün gibi bir süre var. (en iyi ihtimalle) 20 gün de acaba ne adar büyürler?? bana cevap verecek çok fazla üye kalmamaış olmasına rağmen en azında hem deneyimlerimi hem de merak ettiklerimi dile getirerek konunun güncel kalmasını umut ediyorum.

emeğiniz yağlı olsun..

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön