Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Girit dediginiz rengi koyu olan, degil mi? Bir de az sulamadan oturu Sakiz kabak normalden daha kisa buyumus sanirim. Tat bakimindan bir fark ya da acima gibi bir olumsuzluk oldu mu?
|
Evet, girit dediğimiz rengi koyu olan. Aslında farklı kabak çeşitleri (yemeklik cinsler) birarada yetiştirildiklerinden ve birbirlerini çapraz olarak tozladıklarından, ne kadar girit olduğu da tartışılır. Ancak biz bu açılımdan, yemeklik kabak özelinde memnunuz. Değişik renk, şekil ve lezzette meyvelerimiz oluyor.
Sadece doğal olarak su ihtiyacını karşıladıklarından, (yağmur, seher vakti yapraklara çiy düşmesi) haliyle meyveler biraz ufak kalıyor. Bir de deşti yetiştirilen bitkilerin, yağmur sonrası coşkusu gerçekten görülmeye değer... (Uzun süreli hasret sonrasındaki, vuslat mutluluğu..)
Erken hasat edilirse, daha lezzetli. Ancak hasat gecikirse, sulanarak yetiştirilenlere göre daha çabuk kartlaşıp, acılaşabiliyor.