View Single Post
Eski 24-10-2013, 22:19   #55
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Çok teşekkür ederim Kudret Bey, şimdi tam anladım. Ben yazımı yazarken siz ve Sayın İsmail Karagülle yorum yapmışsınız. Her ikinizin yorumlarına da ayrı ayrı teşekkür ederim.

Belli ki fazlaca ağlamam, sızlamam yanlış anlaşılmış. Asıl serzenişim Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu işe 100 milyar dolar bağlayıp bunun 4'te 3'ünü çöpe gönderse, geriye kalan 1 bile yatırılan parayı misliyle çıkarır. Buraları siyasilerin okuyacağını sanmıyorum ama hani bizimkisi bir ümit.

Tüm okuyucu arkadaşlara yeniden söylüyorum. Serzenişlerimi lütfen başınıza gelecek minik aksaklıklar olarak yorumlayın. Nasıl çözülmüşse siz de aynı yanlışı yapmayın diye yazdım. Vazgeçmek benim kitabımda karşılığı olmayan bir kelime. Bir işe ya hiç başlamam ya da sonucu ne olursa olsun sonuna kadar giderim. Ve bundan da bugüne kadar pişmanlık duyduğum hiçbir şey olmadı. Zira hiçbir emeğin hakkını sonuna kadar götürenden esirgememiştir yaradan.

Ama birşey var ki zaten siz de kendinizden anlatmışsınız: Tabakta gördüğüm çileği yetiştirmek için köye gittim, diye, işte tam da söylemek istediğim, anlatmak istediğim şey buydu ama bilvesile siz canlı örneğisiniz. Topraksız tarım, ciddiye, çok ciddiye alınacak bir tarımdır ve özveri istiyor. Ve siz zaten bir cümleyle yazabileceklerimi anlatmışsınız.

Rahmetli babam nakliyeciydi. Tarsus'taki tüm köylerin çiftçilerinin gerek gübresini, gerek ırgatlarını, gerek mahsüllerini taşıdık. İster istemez büyük bir çiftçi kesimiyle haşır neşir olduk. Bir 22 yıl kadar da siyasetle uğraşınca daha bir tanıdık çevremizdekileri. Köylünün şehirlinin efendisi olmaya devam etmesinin yolu Topraksız Tarımdan geçiyor. Bu da tarihe not düşülsün diye, kendimden büyük laf ettim.

Uzun yazmak konusuna gelince. Belli ki aynı kuşaktanız. Maalesef bende kısa yazamıyorum. Kim ne yazarsa, ne kadar yazarsa zevkle okuyorum. Gerek sitede gerekse kendi başlığımda. Elinize, yüreğinize sağlık.

Kudret Bey bakın söylemedi demeyin. Ben bu işten bıkmaya bıkmam da bir süre size saç baş yoldurabilirim. Geç anlayan, ama anladığında hiç unutmayan biriyim.

Motor konusunda önereceğiniz bir marka model olursa sevinirim. Zira inanılmaz çeşit ve fiyatları var. Damlatma kazıklarına su basabilecek nitelikte ki neredeyse yatay basacak zira yerden yüksekliği 50 cm kasanın, olması yeterli.

Tekrar Saygı ve Sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön