Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963
makaranın içini neredeyse saat başı yağlıyorum sadece ve sadece makara üstünden kopuyor başka yerden kopmuyor. dolayısı ile aşırı gerdirme falan değil sorun.. sorun: sürtünme makara halatın git gel hızına ayak uyduramayınca yıpratıcı vazifesi yapmaya başlıyor.
bu sistemi taraktör arakolunu hidrolik arakol kullanıp denedinizmi????? ben mevcut sistemdede hidrolik arakol kullanıyorum, ağaca bağladıktan sonra hidrolik kolu tam açıp motorla ön gerdirmeyi yapıyorum el frenini çekip hasas gerdirmeyi hidrolik ara kolla yaptıktan sonra çalıştırıyorum çalışma sırasındada hafif hafif ayarlama yapabiliyorum çokta başarılı oluyor.
halatı bağladığımız noktaya bir halka ile bağlarsak her yönde rahatça çalışır..
küçük oldu okunmayacak gibi,
kırmızı bağlantı noktasının hemen arkasına sağa sola çalışacak mafsal yapılır, bu mafsal sayesinde ağaç her zaman kıskacın tam ortasına alınır...
kol zaten makinaya bağlantı noktasından yukarı aşağı oynar, bu sayede her boyda ağaca rahatça bağlanılır....
halka halatı bağlamak için her yöne çok rahat çalışır.
traktöre askı bağlantı kolunu hidrolik yapınca milim milim hassas bağlantı yapabilirsiniz ... bu sistem sabit ara kolla çalışmaz ağaca bağlanmakta çok sıkıntı olur
ağacı hizalayıp belli bir mesafeye kadar yanaşıp durup kalan işi hidrolik kolla halletmek gerekli..
|
Çok iyi fikir.Sizin sistemde makaraya gerek kalmamış.Sürtünmesiz bilyeli yaparlarsa daha iyi olur.Birde halatları çok uzun büyük ağaçlar için iyi ama 10 yaş gibi ağaçlarda 6 m halat yeter benim gördüğümde halat çok oynuyordu.İnşallah fabrika dikkate alır.