View Single Post
Eski 23-10-2013, 13:31   #490
suplilumas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
@gollenbico
Özel işlerimden vakit bulup bir türlü bitiremiyorum. Benim planladığım kitapçık şeklinde bütün bilgileri bir yere derleyip fotoğraflarla aşama aşama anlatmaktı ama böyle bir şey hazırlamak tahminimden daha fazla zaman istiyor. Ayrıca fotoğraflar için her aşamayı ve tekniği bir kaç türü üreterek aşama aşama fotoğraflamak gerekiyor. Bu işlemde yine uzun zaman istiyor. Foruma dahi ancak 5 - 10 dakika ayırabiliyorum ki o da günlük değil.

Yeri gelmişken sizinle alakasız bir konuya da açıklık getireyim. Buradaki mesajlarımda çok kez belirttim ama yine de yanlış anlayanlar oluyor. Benim mantarlara alakam ticari değil hobi. Mantar üretip satmıyorum misel de üretip satmıyorum. Ticaretinden anlamam ne kadar kazanılır ne kadar masrafı olur bilmem. Özel mesajla üretimhane fiyatı soran misel fiyatı soran ortaklık teklif eden arkadaşlar oluyor. Bu konularda sağlıklı bilgi veremem çünkü mantar tarımı yapmıyorum. Özelden sorularınızı cevaplamak yerine herkesin görebileceği şekilde açık yazmayı tercih ediyorum. Bu şekilde hem herkes bir bilgi varsa görmüş öğrenmiş olur hem de hata varsa bilenler anlatır hepimiz öğrenmiş oluruz. Mantar konusunda yapmak istediğim iki şey var. Birincisi yukarıda yazdığım kitapçığı bitirip internetten dağıtmak. Böylece isteyen herkes dökümandaki bilgileri uygulayıp evinde mantar üretebilecek. İkincisi ise belediyelerin şehir çöplerini ve atıkları ayrıştırıp misel ekip mantar üretebilecekleri bir proje hazırlamak. Bu şekilde hem ekolojiye hem de o şehirdeki ihtiyaç sahiplerine fayda sağlamak. Küçük bir ilçedeki sadece kağıt atıklarından mantar ütetilmesi dahi o şehirdeki ihtiyaç sahiplerinin karnını doyuracak kadar gelir elde edilmesini sağlar.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön