View Single Post
Eski 22-10-2013, 17:24   #111
marasli
Ağaçsever

marasli's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efor Mesajı Göster
cevabınız için teşekkürler. bende kompostu soğutarak koyuyorum ama soğutma esnasında sanırım bakteri karışıyor ya da poşete açılan deliklerden giriyor. kompost naylonlara konulduktan bir süre sonra fermentasyona girip kendi kendine kızışıyor. sizde de muhakkak olmuştur ama ben sanırım karışım oranınında yanlış yaptığım için ortalarda fazla ısı olup kenardaki miseller ancak yaşayabiliyor ve fermentasyon bitince iç kısımlara sarıyor. ben zengin bir karışım yaptığım için olabilir. çünkü ilk flaşta en az %30 civarı verim aldım.diğer flaşlarıda düşünürsek %45 e çıkabilir belki. karışımın içinde kepek ve diğer katkı maddeleri bakteri popülasyonunu arttırıyor buda kompostta kızışmaya sebep veriyor olabilir.sizin kompost karışımı ve oranlar nedir acaba.
Sn Efor, söylediğiniz olay başıma hiç gelmedi. soğuduktan sonra asla ısınma olmadı bende. beklettiğim ortamın ısısı da yazın bile 27 dereceydi. sizin karışım oranınız nedir bilmiyorum ama yarıdan fazlasını ince talaş geri kalanını da saman şeklinde yapıyorum. %15 civarında da kepek koyuyorum karışıma. tabi biraz da alçı.

marasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön