Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci
Bu gün kasabamızda bulunan tarım ilçeye bağlı ziraat mühendisi bir bayanla görüşmem oldu ben ceviz fidanı dikeceğim dikim yapacağım alan 15 dekar dedim ve sizden destek almak istiyorum dedim.Ziraatçi bana dediki devlet kapama bahçe ye destek veriyor dedi 10 dekara destek veriyor dedi ve sadece 10 dekara 1000 tl alabilirsin dedi ben dedim nisanda dikim yuapacağım ve kasımda çukurları açtıracağım dedim o da bana dediki çukurları şimdi açtırma iyi olmaz dedi dikimi ne zaman yapacaksan o zaman açtır çukurları dedi bende dedimki internetten araştırdım ve dikim yapılacak yeri önce sürecekmişiz ve çukurları dikim yapmadan 3-4 ay önce açtırmamız gerekiyormuş dedim ama o bana dediki hayır öyle birşey yok dikimi ne zaman yapacaksan o zaman çukuru kazacaksın dedi bu doğrumu .Ziraatçime güvenmelimiyim .
|
Ziraatçiniz yeterli bilgiye sahip değil gibi görünüyor.Bildiğim kadarıyla 10 dekar ve üzerine hibe desteği alabilirsiniz.Siz ÇKS belgeniz ve gerekli evraklarla başvurun.15 dekar için 1500 TL hibe alırsınız.
Çukurları şimdi açtırın ki havalansın,güneş görsün,toprak yansın.Bunlar çok faydalı.
Fidanları neden nisanda dikiyorsunuz desem? En güzel dikim açık köklü olarak Aralık ayında olur.Böylece fidanlar bahara kadar yerine yerleşir,kılcal kök atarlar ve yaza hızlı girerler.Bu sayede 1 yıl kazancınız olur.
Bu konuyu tekrar düşünün derim.