View Single Post
Eski 21-10-2013, 14:21   #1028
sanal
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2013
Arkadaşlar cevizleri 10 mt ara ile diktim araları boş durmasın cevizlerden gelir elde edinceye kadar erik diktim cevizler büyüdüğünmde erikleri keseceğim.
ilk resimde gördüğünüz cevizin cinsini bilmiyorum araziyi aldığımda vardı ağaç 20 yaşında var ilk aldığım sene ceviz tek tük olmuştu bu sene bol bol su verdim şekilde görüldüğü gibi bol bol ceviz verdi.su her zaman şart aklınızda olsun ceviz çeşitlerine gelince bulduğum her türden ekdim hangisinden iyi meyve alırsam ondan aşı yapacağım kimsenin lafı ilede 5-10 yıl emek verdiğim ağaçları boş boş bekleyemem tavsiyem sizde öyle yapın ilk resimde gördüğünüz ağaçın bir dalına amarikan cinsi aşıladım bakalım ne olcak rakım 1400 mt 2 yıl önce diktiğim amarikan menşeli ağaçta bu yıl 2 meyve oldu içide doluydu ama kimse bana bile kanıpda dikmesin. fotoları 2 ay önce çekmiştim tabi şimdi cevizleri yiyorum))
gördüğünüz sulama havuzu hiç bir masraf etmeden kendiliğinden doluyor karşıki dağda su buldum 500 mt hortum ile havuza aldım)
4 resimde gördüğünüz gibi damla sisteminide yer altına aldımki yer yıl toplama zahmetinden kurtuldum.Hemde bir damla suyumu bile boşa harcamıyorum.İlerde suyum yetmez ise resimlerde gördüğünüz kavak ağaçlarının dibinde su akmaktadır.Su motoru ilerde onu istediğim zaman havuza basacak ekipmanım var.
sulama işi Allahında yardımıyla vanaları açmaya kaldı seneye bol bol sularım bahçemi...havuz 1,5 gunde doluyor bahçemde 200 erik ile 140 ceviz var hepside 3 yaşında 50 ceviz daha dikeceğim en yakın zamanda herkeze bol kazançlar.....

Düzenleyen sanal : 21-10-2013 saat 15:00
sanal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön