View Single Post
Eski 21-10-2013, 00:26   #8
mustafaakin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2013
sayın jojoba temennileriniz için çok teşekkür ederim.
sayın muda öncelikle tavsiyeleriniz için minnettarım. çıkış noktasında " memleket çorak ağacı yetiştirelimde dikecek yer elbet buluruz" mantığıyla yola çıkmıştım. Şuan için belirli bir yer yok fakat fidelerin durumuna göre bir bahçe almak niyetindeyim. ve elbette doğada ir çok müsait alanı gözüme kestirdim meyve vermeyen agaçlar için dediğiniz gibi genelde hoşuma giden meyvelerin çekirdelerini biriktirerek tohumları elde ettim meyve türlerinde ve verimsizlik konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. esasen bu işte tecrübe kazanmak adına böyle bir yaklaşım sergiledim. doğru anaç-aşı ikilileri konusunda gerçekten çok az bilgi sahibiyim. en kötü ihtimal bu fideleri anaç olarak kullanmayı düşünmekteyim. denediğim yöntem vekombinasyonlarrdan edineceğim bilgi herşeye değer diye yola çıktım. ıhlamur konusunda geç kaldığımı öğrenmiştim ve o aceleyle şehirde bulabildiğim ve hala yumuşak olan tohumlardan seçtim sanıyorum çimlenme oranı çok düşük olacak belkide olmayacak. şuan zaten bütün bu tohumları balkonda nemini koruması amacıyla naylon altında açık havada bulunduruyorum. dediğiniz konularda en kısa zamanda detaylı çalışmalar yapacağım her bir fikri özenle irdeleyeceğim. çok değerli tavsiyelerinizi her zaman için bekliyorum çok teşekkürler

mustafaakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön