Öncelikle forumlarda biz amatör ama öğrenmeye meraklı insanlara üşenmeden bıkmadan cevaplar vererek yol gösteren herkese çok teşekkür etmek istiyorum...
Topraksız tarımın ilgimi çekmesi ve bu işe baş koymakla yola çıkarak forumlarda bolbol makaleler yazılar vs. okudum. Bu doğrultuda Sevgili ve Saygı değer Kudret Tezel'in önerisi sonucunda İstanbulda ve bu mevsimde yetiştirebileceğim sevgi tomurcuklarının neler olduğunu öğrendim ve kendimi Bitki dünyasında buldum... Çimlendirme torfu ve iki çeşit tohum aldım. Dikimlerimi gerçekleştirdim çimlendirmede yaşadığım sıkıntı sonucunda yardımınıza sığınıyorum...
Genel olarak iki tohumu da aynı şekilde yani nemli torfu kaplara doldurdum ve tohumları serptim üstüne 0,5cm lik bir torf daha dökerek tohumların ustunu kapadım ardından torfun nemini kaybetmemesi için forumlarda gördüğüm gibi strec ile kapatarak gölgede bekletmeye aldım iki gün sonra rokalar bayram hediyesi gibi çıldırmışcasına çimlendiler. Marullardada çimlenme başlayınca streçleri söktüm.. Ve hiç sulama ve güneşlendirme yapmamıştım bugün balkona aldım ışık olayını gerçekleştirsin diye...
Sıkıntı 1-
Marullar ince ve uzun boylu (2-3cm) oldular ve tek bir yaprak bile yapmadı boyunları bükük bir şekilde duruyorlar. Uçlarını sanki kararacak gibi duruyor sanki... yapmam gereken nedir?
Sıkıntı 2- Rokalarım çok sağlıklı duruyorlar vede çıldırmış gibiler 4 Yapraklı bir şekilde 3 4 cm boyundalar... Bunlara nasıl davranmam lazım gerekiyor sulamayı nasıl yapacagım balkonda bıraksam gun ısıgı yeterlı olur mu ? Ve bunları topraksız tarım için kurmuş olduğum sisteme ne zaman ne şekilde aktaracağım....
Yazdıklarım çok karışık geldi bana da ama yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
|