Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eslm
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim Texas da yaşıyorum çiçekleri çok seviyorum ama bir türlü bakmayı beceremiyorum.size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.2 ay önce sardunya aldım çiçekliydi çiçekleri kurudu yaprakları sarardı en son bir dal kaldı ve onda yeni yaprak çıktı ama bir yaprak daha sararmaya başladı.evin içinde camın önünde duruyor camım doğu yönüne bakıyor çok fazla sulamıyorum 15 günde bir sıvı gübre veriyorum evimin önünde bahçem var oradan içeri aldım havalar serinledi diye ama bir türlü büyümüyor benmi çok acele ediyorum.birde burada hava sıcaklığı en düşük 6 7 derece oluyur bahçem rüzgarlı oluyor.sizce bahçe de mi tutmalıyım. birde sizce sardunyam tutarmı.resim koyuyorum lütfen yardıım
|
Sayın Esim; Benim gördüğüm toprağınız güzel gibi. Camın önüne değil içine alırsanız ve sulamasına dikkat ederseniz sardunya çok fazla bir problem çıkarmayan bir bitki. Sardunyanızın yaprakları kısa ve küçük gibi. Yeterli sulama olmadığını düşünüyorum. Siz sardunyanızı içeriye alıp toprağı ıslanıp alttan su çıkıncaya kadar su verirseniz sıvı besin vermeden çok güzel gelişecektir. Bir de yapraklarında kırmızı örümcek var mı? Olup olmadığına dikkat ederseniz çok iyi olur.